Asterion LPI 910-4

Lamborghini presenterte sin første hybridbil noensinne i går, Asterion LPI 910-4. Motoren fra Huracán sitter foran bakakselen med sine 610 hestekrefter, mens det også fins tre el-motorer, hver på 100 hester. Resultatet er den sterkeste Lamborghini gjennom tidene!

Asterion kan kjøres i tre modus: El-drift, bensindrift eller hybrid. På el-drift er den forhjulstrekker, med bensin bakhjulstrekker og med hybrid da firehjulstrekker. Toppfarten er rundt 320 km/t, og 0 – 100 går unna på 3,0 sekunder.

Designmessig trekker den linjer tilbake til Miura og de tidlige GT-ene, og den overrasker nok med å være såpass «oppreist» i forhold til konkurrenter i samme hestekraftsegment (LaFerrari, 918 og P1).

Her er noen bilder fra Lamborghini:

lamborghini-asterion-04-1

lamborghini-asterion-02-1

lamborghini-asterion-06-1

lamborghini-asterion-05-1